Op elk potje past..

cropped-cropped-linda-k-hr.jpg

Ongezout Linda K.

“Het heeft alles met zelfvertrouwen te maken.” Of liever gezegd het ontbreken hiervan. Ik vond het maar onzin: Ik heb zelfkennis, ben leuk, lief, knap, grappig, intelligent, sexy en bovendien hartstikke bescheiden. Hoezo ontbreekt het aan zelfvertrouwen? Toch had ze gelijk……

van nature ben ik introvert en verlegen. In mijn veilige wereldje valt dit nauwelijks op. Ik ben namelijk een held in compenseren. Dit doe ik met veel humor en ik ben ook zeker niet op mijn mondje gevallen. Buiten mijn vertrouwde wereldje is het anders. Zo vind ik het moeilijk om nieuwe contacten te maken. Ik weet dat ik het niet van mijn eerste-, tweede- en zelfs niet van mijn derde indruk moet hebben. Mijn vierde indruk daarentegen is meestal verpletterend. Helaas volgt de vierde ontmoeting niet altijd.

De laatste tijd merk ik dat ik de behoefte heb om me wat meer tussen mijn eigen soort te begeven. Die behoefte voelt een beetje tegenstrijdig, aangezien ik een leuk leven, met veel lieve vrienden heb. Sinds ik niet meer voetbal is mijn lesbisch netwerk uitgestorven. Alle lesbiennes die ik ken zijn exen, de nieuwe vriendinnen van die exen, of daar weer de exen van. Niet de meest geschikte basis voor ‘nieuwe’ vriendschappen. Daarom ben ik vastberaden om nieuwe lesbische vrienden te maken. Het lijkt me heerlijk om mensen om me heen te hebben die het snappen, die net zo zijn als ik. Niet meer in de minderheid, niet de uitzondering zijn. Geen vragen over schuren, scharen en of ik nooit wat mis tijdens de seks. Dat hele fenomeen ‘scharen’ was mij ontgaan, daarom heb ik na de zoveelste opmerking de hulplijn Google maar eens ingeschakeld. Wat een slechte porno is dat zeg, typisch een hetero dingetje als je het mij vraagt. Laat mij gewoon weer even gewoon zijn. In een wereldje waar een schaar een ding is waar je dingen mee doormidden knipt en schuren ruimtes zijn waar je gereedschap….. Uhhmmm misschien toch geen goed voorbeeld voor de visualiserende hetero. Schuren dus ruimtes zijn waar je de fietsen stalt.

Ik heb dus een doel, een missie en ben gefocust. Vastberaden om lesbische vrienden te maken. Van mijn tekortkomingen ga ik mijn kracht maken. Verlegen is het nieuwe schattig en dus sexy. Daarom ga ik mijn gebreken omarmen. Het liefst met duizend armen, vrouwen armen wel te verstaan. Het concrete plan met strikte regels lieten niet lang op zich wachten:

                   Linda K. zoekt: (l)potgenoten

  • Bezoek zoveel mogelijk gay-aangelegenheden, desnoods alleen.
  • Spreek met (l)potgenoten af via internet.
  • Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor een leuke tijd.
  • Zoenen met potentiële lesbische vrienden is ten strengste verboden.
  • Maak gebruik van de drie D’s: Durven, doen en daadkracht.

Roze maandag in Tilburg werd mijn ontmaagding wat betreft mijn zoektocht naar de duizend, veelal getatoeëerde, vrouwen armen. Om deze metafoor ook voor de heterolezer visueel te maken: mijn ontscharing. In de brandende zon liep ik door de stad, waar ik werd aangesproken door een bloed mooie vrouw. Of ik al ingesmeerd was vroeg ze me. Mijn gedachtes waren bij de drie D’s, hoewel ik afgeleid werd door haar dubbel D. Natuurlijk had ik me thuis al ingesmeerd, maar de D van doen was al snel uitgesproken. Met zachte en tedere hand smeerde ze mij in met factor dertig. Bruin worden kon ik nu wel vergeten, maar wat voelde het fijn. Ik bedankte haar en wenste haar een prettig dag. Wat een goed begin, mijn zelfvertrouwen had een boost gekregen. Daarom durfde ik er wel een schepje bovenop te doen met de D van daadkracht in mijn achterhoofd. Terwijl Ik verder liep keek ik nog even achterom met de bedoeling haar een knipoog te geven. Tot mijn grote verbazing was ze alweer een ander meisje aan het insmeren en zag ik de letters KWF op haar rug staan.

Mijn zoektocht gaat moeizaam, maar nog steeds ben ik vastberaden.

Ongezout Linda K.

 

 

Een gedachte over “Op elk potje past..

  1. Verliefde ogen

    Ja, mensen kunnen elkaar soms ontzettend graag zien.
    Ze hoeven zelfs geen klassiek koppel te zijn bovendien.

    Het kan man-man of vrouw-vrouw wezen.
    Als er maar liefde in de ogen staat te lezen.

    Helaas is menig hart dat bemint
    letterblind.

    Lenjef

Plaats een reactie